Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 GLO MINERALS PRESSED BASE – THE SHADES – Beauty By Tanci
Bas/Foundation gloMinerals Makeup

GLO MINERALS PRESSED BASE – THE SHADES

Jag har flera gånger skrivit om världens bästa mineralmakeup som är Glo Pressed Base och jag får ofta många frågor om nyanserna för att de är verkligen inte så lätta att se i webshoparna. Nu har jag försökt att visa upp de vanligaste nyanserna för att hjälpa er att välja rätt nyans. Min hy är alltså neutral med gul underton och detta gör att jag kan använda både NATURAL och GOLDEN nyanserna.

IMG_1136

Här ovan ser ni mina nyanser som är ”NATURAL” och som jag använder olika beroende på årstid. Natural är för persikohy med lite gul underton och passar väldigt bra för alla ljushyade. Mitt på vintern brukar jag ha Natural Fair som är den ljusaste men nu kan jag ha Natural Medium. Som ni ser så är inte nyansskillnaderna så stora här.

IMG_1138

GOLDEN serien är för de som har lite gulare hy med olivfärgad underton. Passar bäst ljusare – medium hy. Färgerna är varma och dessa kan jag också använda och få bra resultat. Golden Dark har jag använt när jag har varit som brunast på sommaren.

IMG_1150

Ovan på bilden ställde jag upp alla de mörkare HONEY och GOLDEN Dark för att ni även ska se skillnaden där.

Så för att sammanfatta: Har ni väldigt ljus hy med neutral ton (porslinshy) så kör på NATURAL nyanserna. Har du rosa/persikohy så är BEIGE ett korrekt färgschema för dig. Har du lite gulare nyanser men är ändå ljus så kör på GOLDEN och har du samma nyans men lite mörkare hy så kör med HONEY.

Hoppas ni fick hjälp 🙂 är det något ni undrar över så är det bara att fråga. Glo pressed base finns att köpa bl a på Gloxpress.se

You Might Also Like

Notice: Tema utan comments.php har upphört sedan version 3.0.0 utan alternativ tillgängliga. Var vänlig inkludera en comments.php-mall i ditt tema. in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4016

28 svar till “GLO MINERALS PRESSED BASE – THE SHADES”

 1. Tack, nu blir det lättare att välja nyans när jag äntligen slår till på ett sånt här 🙂

 2. Lulillan skriver:

  Jag har Natural Fair och den är verkligen riktigt ljus, nästintill vit på mig. Funkar ganska bra på vintern när jag är som blekast men skulle nog egentligen behöva Natural Light istället och Natural Medium på sommaren.

  • beautybytanci skriver:

   Samma här. När jag är som blekast passar FAIR bäst men även LIGHT kan funka bra. Medium har jag använt för någon månad sedan när jag fortfarande hade lite färg i ansiktet. Det som är så bra med dessa är att nyanserna skiljer sig inte såå mycket. Så köper man någon av FAIR, LIGHT och MEDIUM nyanserna kan de inte bli så extreeemt fel haha.

 3. Hanna skriver:

  Åh, tror golden light eller medium skulle passa mig bra! Har velat testa glominerals så himla länge, men det känns lite väl dyrt alltså… 🙁

  • beautybytanci skriver:

   Hej Hanna. Ja de e lite dyra men när man väl har börjat använda dem och sett skillnaden så ser man att de är värda pengarna. Jag minns att jag använde dem när jag var arbetslös och pank också men skippade istället att köpa ny tröja eller byxor så köpte foundation istället haha.

 4. ochjagba skriver:

  hej och hopp och tack för en fin ”guide” till nyanserna. själv har jag bara testat gloMinerals flytande foundation, men är verkligen sugen på deras pressade. har läst så mkt fint om den genom åren. har du testat den flytande, och vad tycker du i så fall om du jämför med den fasta?
  jag kan tycka att den är väl jobbig att applicera eftersom det krävs en del jobb för att få ett fint resultat… när den väl sitter där så ser det riktigt bra ut, även om den kan ge känslan av att flyta runt lite mot eftermiddagen.

  • beautybytanci skriver:

   Hej Malin. Varsågod, glad att du tycker om den. Åhh deras flytande foundation är ju helt fantastisk. Jag använder den alltid till mina fotograferingar och det blir alltid perfekt resultat. Det är svårt att jämnföra fasta foundations och flytande. Täckningen är ju mycket bättre med den flytande och den återfuktar mer. Men jag älskar just den fasta pressed base för att den är så lätt och man känner sig inte sminkad. Täckningen kan jobbas upp utan att det ser onaturligt ut. Jag har inte upplevt att den Liquid foundation flyter ut men det är kanske för att jag alltid har avslutat med lite löspuder efteråt.Jag tycker att båda är bra och har båda hemma. Liquid foundation använder jag när det är fest och vid speciella tillfällen samt när jag sminkar andra (brud, bal, fotograferingar) och pressed base använder jag resterande 95 % av tiden 🙂

 5. Julia skriver:

  Vilket jättebra blogginlägg! Jag har velat testa Glo Pressed i en evighet men har alltid känt mig vankelmodig när jag suttit och glott på deras färgschema på datorn. Neutral ser verkligen ut som min nyans, frågan är ju bara om Light eller Medium passar bäst? Om du har tid vore ju fantastiskt om du kunde swatcha dem bredvid varandra på huden?

  • beautybytanci skriver:

   Hej Julia, tack så mycket :)! Detta har jag tänkt på att göra länge för jag får såå ofta frågor om nyanserna. Det som är roligt med neutral nyanserna är att skillnaderna inte är så stora alls. Neutral Medium är kanske bara 1 nyans mörkare och på huden syns det inte alls. Men jag ska försöka swatcha dem på huden för att se om de alls blir någon skillnad och sedan skickar jag bilden till dig. Jag kikade lite bilder på dig från din blogg och är nästan 100 på att Medium skulle ha passat dig bra då du inte är jätteblek.

 6. Maja Holmqvist skriver:

  Jag tycker att det är svårt att veta vad jag har för hudton, ett tag trodde jag på gula undertoner men nu vet jag inte om det kanske är neutrala ändå… Känner inte för att köpa en färg som sedan visar sig vara helt fel =/ Jag tycker det är svårt även om man får hem provburkar för ljuset hemma är ju inte alltid det bästa =P

  • beautybytanci skriver:

   Hej Maja. Om ljuset inte bra är hemma brukar jag ta med en spegel och ställa mig ute på balkongen :). Då ser man ju precis hur färgen är.
   Det är lite svårt att bestämma vad man har för hudton men jag tycker att Glo Minerals nyanserna är väldigt användbara och jämna. Jag kan använda många från både NATURAL och GOLDEN. Så jag antar att min hudtyp är där någonstans :). Det som jag menar är om du trodde att du har neutral hudton och sen gula undertoner då är det någonstans där jag är. Då kommer inte golden light eller neutral light bli fel.

 7. Fröken Frodig skriver:

  Älskar GloPressed base! Nu när Everyday minerals har slutat med ”mitt” mineralpuder så blir det GloPressed för hela slanten. Jag är kall i hyn med rosa undertoner och använder Beige light och Beige medium, passar jättebra till mej. Ska nog investera i ett dark också till nästa sommar.

  • beautybytanci skriver:

   Heej.. Jag har faktiskt inte lyckats hitta någon mineralfoundation som är bättre än GLO Pressed base. Det är suveränt att ha 1 ljus och 1 mörk för då kan man blanda även när man har fått lite färg. Bara doppa borsten i den ljusa och sen den mörka. 🙂

 8. stardust skriver:

  Hej! Tack för infon, men jag blir fortfarande galen av att titta runt på nätet efter rätt nyans. Tänkte dra till accessora men de verkar inte ha alla nyanser? Är det någon som varit där?
  Jag vet inte ens vad jag är, beige eller natural. Suck! Jag är halv-spansk men blek. Körde youngblood barely beige förut och nu testat barely buff lilylolo.

  • beautybytanci skriver:

   Hmm men gå förbi accessora så kan de i alla fall hjälpa dig med att se om du är Beige eller natural. Sen kan du ju beställa från någon annanstans när du är säker på dina nyanser. Om du har använt barely beige och barely buff skulle jag gissa att du är beige på glo också. Men det är bättre att ta reda på det i stället för att gissa 🙂

   • stardust skriver:

    Precis! 🙂 Nog bäst att kolla. Tydligen har Del Carmen också glominerals, så jag kanske drar dit och köper där efter råd. 🙂

    Tack för hjälpen!

 9. Anna skriver:

  Hej! Jag har varit sugen på att prova glominerals ett tag nu, men tycker att färgerna ser så mörka ut även på dessa bilderna. Jag är nämligen rätt så ljus i hyn med rosa undertoner (nästan helt hundra på det iaf) men tycker att beige light ser så mörk ut, blir den så mörk när den kommer på också?

 10. erika skriver:

  Hej. Tänkte slå slag i saken att beställa detta:) men är osäker på natural light eller beige light? Jag vet att en som jobbade med smink för flera år sedan, testade ut ett puder till mig från ysl, i rosa nyans, hon sa att man såg fräschast ut i rosa ton, o gul ser man oftast sjuk ut i. Haha så nu är frågan, är det stor skillnad på dessa spelar det någon roll om vilken jag tar? Jag antar att jag är mer rosa än vad jag är gul iaf.

 11. Nela skriver:

  Hej!
  Googlade lite runt på glominerals och fastnade på ditt inlägg. Jag kan tyvärr inte se bilderna i inlägget:/ när det gäller min glomineralsnyans så blev jag rekommenderad ”Natural Light” i butiken men personligen anser jag att den är följ ljus(har solat två ggr sen dess borde tilläggas). Jag tycker att min hud är gulaktig men på vintern är den mer blek och neutral typ, svårt och förklara. Vad skulle du rekommendera mig? Golden? Vad kan man använda när man är riktigt brun? =)

  • Tanci skriver:

   Hej Nela. 🙁 jag vet det var när jag bloggade för GLoss MAgazine. Jag hade alla bilder uppe o sen när de raderade mitt konto efter att jag hade slutat så raderades alla bilder också. Ska försöka göra om inlägget igen. Hmm men om natural light är för ljus så kan kanske natural medium passa? Har du testat den? Golden light är gulare i nyansen men också mörkare än natural light så den kan passa om du är liite gulare i tonen. När jag är brun så brukar jag blanda baser. JAg doppar lite i den ena o lite i den andra o blandar till en rätt färg. Natural medium och natural dark är bra till sommaren. 🙂

 12. Maria skriver:

  Hei! Jeg bruker også ressed base og er helt forelska i denne foundation. Nå vil jeg pröve glo minerals liquid foundation, men er usikker hvilken farge jeg skal velge da? Jeg såg at du bruker den i bland, hvilken farge bruker du da? Takk for veldig bra blogginnlegg

  • Tanci skriver:

   Hej Maria. Tack så mycket :). Jag blandar just nu golden light men om några veckor kommer jag att blanda in lite av ”golden” så att den blir lite mörkare.

 13. Maria skriver:

  Jeg bruker altså presed base natural medium og undrer vilken liquid foundation som tilsvarer denne. Hehe, ble litt halvveis forklaring.

  • Tanci skriver:

   Hej Maria. Jag skulle gissa på en blandning av Natural Light och Natural. MEn om du ska bara köra på en så är det Natural light som är närmast. Den är dock kanske lite för ljus just nu?

 14. Felicia skriver:

  Hejsan!
  Grym blogg 🙂

  Jag måste verkligen fråga dig angående denna produkt. Jag står och väljer mellan att köpa glominerals pressed base eller bareminerals ready fondation. Hur är denna produkt i täckninggrad för jag vill gärna ha en som täcker mycket men utan att bli som en ” kaka ” på. Skulle bli jätte tacksam för svar!

  MVH Felicia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *