Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; solopine_about_widget has a deprecated constructor in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-content/themes/redwood/inc/widgets/about_widget.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; solopine_social_widget has a deprecated constructor in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-content/themes/redwood/inc/widgets/social_widget.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; solopine_latest_news_widget has a deprecated constructor in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-content/themes/redwood/inc/widgets/post_widget.php on line 12 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; solopine_facebook_widget has a deprecated constructor in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-content/themes/redwood/inc/widgets/facebook_widget.php on line 12 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Svar på frågestunden: – Beauty By Tanci
Okategoriserade

Svar på frågestunden:

1. Använder du någon produkt till dina ögonbryn, eller låter du de bara va?

Jag har ganska tjocka och breda ögonbryn själv (tack pappa) så jag brukar aldrig använda några produkter till vardags. Men till fest fyller jag bara in dem liiite och fixerar med Brow Perfection från PUR Minerals. Jag använder ju Oxygen produkterna från Karin Herzog och när de kommer i kontakt med hår så bleks det vilket gör att mina bryn blir liite ljusare när jag slarvar med appliceringen. Så jag brukar färga dem också med Refectocils brynfärg ”kastanj” en gång i månaden. Jag älskar tjocka och breda bryn så jag noprar ”bara” de stråna som ligger under själva bågen. Så ja jag låter dem bara vara 🙂 formar inget eller liknande utan låter dem bara vara tjocka.

2. En lite tråkig fråga kanske, men funderar så väldigt! Köpte Glominerals Corrective Camouflage Kit för ett tag sen men kan för allt i världen inte få den att täcka/neutralisera. Har försökt med både fingrar och penslar men jag får det liksom inte att funka. Hur gör man?! Tack för en bra blogg.

Det är lite trixigt med Camouflage kit för man måste veta när man ska använda vilken färg för att det ska täcka bra. Man ska aldrig pilla med fingrarna utan använd en borste för att applicera och sedan dutta in med fingrarna för bästa resultat. Jag brukar dock inte använda Lavendel mycket utan kör Gul under ögonen, Mint på finnar samt Neutral på allt möjligt. Brukar applicera lite gul på en finne och sedan duttar bara på lite neutralt för att det ska smälta in. Så den kan du alltid använda som avslutande. Hoppas det hjälpte 🙂

Gul används för att dölja mild rodnad, rosa hud, ringar under ögonen, mörka fläckar och svarta, blå och lila blåmärken.
Mint används för att dölja rodnad från fläckar, ärr, rosacea samt röda fläckar.
Lavendel används för att dölja gula, grå och gröna blåmärken, och för att dölja ringar under ögonen på djupare hudtoner.
Neutral används för att dölja mindre missfärgningar, mild akne och mörka ringar under ögonen.

3. Vilket tycker du är det bästa solpudret och varför?

Jag älskar solpuder med lyster (OBS INTE GLITTER). Jag brukar använda ljusare i början på sommaren när jag är blekast och lite mörkare när jag är brun. När jag är ljusast så gillar jag Sensai Designing Duo Bronzing Powder och när jag är brunare så använder jag faktiskt bara Manasi Lyster Cream Bronzer på kinderna.

4. Vilket märke gillar du bäst inom smink? (kvalitemässigt, prismässigt osv) Och handla du mkt från usa/uk och isf vilka webshoppar?

Mitt favoritmärke när det kommer till smink är glominerals men just prismässigt är det ganska dyrt. Men om jag måste svara ett enda märke så är det just det. Jag brukar dock blanda väldigt mycket bland både budget och lyx. Är också ett stort fan av Too Faced och MAC. Jag brukar inte handla så mycket från webshopar just för att jag alltid hittar det jag behöver här i Sverige. Dock så brukar jag handla parfym från fragrancex.com och lite annat smått och gott från lookfantastic samt feelunique. De tre webshoparna har jag handlar från om jag ska ha något från utlandet.

Jag har precis köpt Karin Herzogs produkter som du pratar så gott om, men jag vet inte riktigt exakt hur jag ska använda de. Kan inte du göra en video eller förklara noga hur du använder oxygenkrämen samt Vita A Kombi 3 krämen. Kanske hur du kombinerar de med andra produkter också. Vore jättebra att veta då jag har tröttnat på mina finnar nu…..Hoppas verkligen detta kan funka på mig också!

Absolut, detta ska jag försöka göra på tisdag och sen får vi se om jag lyckas lägga upp videon bara haha :). Men absolut det var en bra ide då jag ofta får många frågor om hur man använder oxygen produkterna.

Jag är lite sen för frågestunden men jag har en fråga som jag gärna vill ha svar på:) Jag funderar på att gå en makeup artist utbildning. Jag har läst lite om makeupstudion och mariart men undrar vilken du har gått och om du har någon uppfattning om vilka som är bra i dagsläget?

I Göteborg så finns det bara Makeupstudion och International Makeup Center så jag var tvungen att välja en av dem så det blev International Makeup Center. Det hade dock MÅNGA brister (lokalerna, inga portfolios, inte mycket praktik under utbildningen och lokalerna var skitsmå) så hade jag valt idag hade jag valt annat. Men den skolan som jag helst skulle velat gå på är Mikas Makeup Academy som verkligen är woow. De gör såå många roliga jobb och undervisas av de bästa makeupartisterna bl a Theresa Grundin, och Linda Merhens samt jobbar på te x  Project Runway, Sthlm Fashion Week mm. Det närmaste som jag kom ”fashion week” när jag gick i skolan var en elev modevisning i Borås. Så får jag välja en skola så blir det absolut MIKAS och ingen annan.

När man är ”ny” som makeupartist behöver man verkligen all hjälp som det behövs. Man behöver kastas in i jobb av lärarna, man måste ha en liiten miniportfolio så att man har liite att visa upp på arbetsintervjuer för sen är det skitsvårt att fixa sånt själv om man inte har tur och har kontakter i branschen. Så därför är det viktigt att välja en bra skola!

Kul med frågestund och vilken underbart härlig header!

Jag minns att du skrev om Skinplans produkter för något år sedan. Vad tycker du om dem i dag? Är det någon av dem som du har valt att fortsätta med?

Tack så mycket :). Jag tyckte att de var bra men det är inget som jag har fortsatt använda för att jag har så mycket annat att testa (för bloggen) så jag har inte ”lyxen” att ha tid och använda produkter mer än 1 omgång. Men jag minns att jag tyckte om dem och huden mådde bra.

Vad skulle du rekommendera om man blir väldigt glansig i ansiktet? Även hudvård klart, men speciellt make up produkter? Matterande primer eller nåt. Vid denna årstiden blir min hy extra konstig, så jag känner mig torr i ansiktet och är väldigt känslig, förutom att jag är glansig då, så hudvård för oljig hy funkar inte så bra just nu.
Undrar också om mineralfoundation, har provat flera gånger och får inte till det. Just i lös form är svårt tycker jag, får sån konstig finish på hyn. Tar jag för mycket kanske? Hur pass lite ska man ta egentligen? Och kan väldigt lite verkligen täcka hela ansiktet? Verkar så enkelt när man läser om det!

Jag vet inte vad du använder för produkter men för att inte huden ska vara i obalans så är det viktigt att anpassa produkter som är just rätt för din hud. Torkar du ut huden så kommer den att producera mer olja och gör då att du känner dig glansig och fet även när du är ”torr”. Så hitta först hudvård som är rätt just för dig (ta hjälp av te x Annica på skincity). Om huden är i obalans så blir då även makeupen fel. Är huden för oljig så känns det kakigt och om huden är torr så stramar det samt ”sitter på ytan”. Testa med att använda en primer under makeupen te x Sensai Water Makeup base eller någon av smashbox så kommer ytan bli mycket jämnare. Har du testat press base från glominerals? Den är svår att överdosera och blir aldrig kakig och konstig. Jag brukar inte använda ofta mineralfoundation i lös form för jag tycker att lätt kan ”kännas” på huden och är lätta att överdosera.

Hoppas du fick nån hjälp.

You Might Also Like

Notice: Tema utan comments.php har upphört sedan version 3.0.0 utan alternativ tillgängliga. Var vänlig inkludera en comments.php-mall i ditt tema. in /customers/4/6/4/beautybytanci.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4016

2 svar till “Svar på frågestunden:”

  1. Lotta skriver:

    Tack för svar! Ska nog testa pressad mineralfoundation istället!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *